$ 1,500,000,000 i Bitcoin har nu flyttat till Ethereum eftersom DeFi-marknaden återhämtar sig

Det totala antalet Bitcoin som är låst i decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi) har nått en rekordhög nivå när DeFi-marknaderna börjar visa tecken på återhämtning.

DeFi-analysplattform DeFi Pulse avslöjar att Bitcoin-innehavare har konverterat 141.683 BTC värda över 1,5 miljarder dollar till ERC-20-tokens för att delta i det framväxande men ändå snabbt växande decentraliserade finansutrymmet.

På grund av inkompatibiliteten mellan blockkedjorna Bitcoin Circuit och Ethereum måste BTC-användare konvertera sina innehav till Ethereum-baserade tokens för att utnyttja DeFi-plattformarnas funktioner. Ett populärt val bland Bitcoin-innehavare är att byta ut sin BTC i insvept Bitcoin (wBTC) på 1: 1-basis. Med wBTC kan Bitcoin-innehavare utforska de många fördelarna med DeFi, inklusive möjligheten att erbjuda den syntetiska token som säkerhet för att tjäna ränta på utlåningsplattformar som Compound (COMP) och Aave (LEND).

I skrivande stund finns det cirka 95700 wBTC lagrade på Ethereum blockchain.

Ökningen av antalet BTC låsta i DeFi kommer precis som den decentraliserade finanssektorn visar tecken på liv. Efter att ha drabbats av en brutal återgång på tre veckor som såg att dess värde sjönk med cirka 60% från den högsta tiden på 43 873 $, har avkastningsodlingsprotokollet yearn.finance (YFI) studsat nästan 15% under det senaste dygnet efter CoinMarketCap. Aave och decentraliserat orakelnätverk Chainlink (LINK) är också i det gröna, upp över 17% respektive 13% över samma sträcka.

DeFi-rallyet verkar sammanfalla med ett större tryck som involverar den bredare kryptomarknaden. Kryptoanalytiker Kevin Svenson berättar för sina 11 000 anhängare att den senaste flytten i krypto tvingar honom att ompröva sin hållning.

”Trots att jag nyligen har varit mer neutral verkar saker (hittills) mer hausse än jag hade förväntat mig.

S&P Futures bryter ut just nu.
Bitcoin kommer över motstånd.
ETH-breakout snart?
LINK potentiella hausseartade inställningar.

Om den globala marknaden fortsätter att röra sig kommer den att bli hausse igen. ”