Bitcoin nu ‚Perfect on Track‘ naar $100K, zegt Stock to Flow Creator

De prijs van Bitcoin lag boven de $11.700, en de maker van het Stock to Flow-model zegt dat BTC tot $100.000 goed op schema ligt.

PlanB, de bekende maker van het betwiste stock-to-flow (S2F) model, gelooft dat Bitcoin (BTC) nu goed op weg is om $100.000 te bereiken, aangezien de prijs is gestegen tot jaarlijkse hoogtepunten. Het optimistische sentiment valt samen met de verschuiving van het momentum van alternatieve cryptokringen, oftewel altcoins, naar BTC.

Hij zei:

„Ik kan nu geen grafiek voor u maken (op zee), maar het S2F-model ligt perfect op schema.“

Tegelijkertijd is de prijs van Bitcoin deze week met 17% gestegen, omdat het een grote trendlijn van drie jaar heeft doorbroken. Zoals Cointelegraph meldde, verwachten handelaren blijkbaar dat BTC op korte termijn hogere weerstandsniveaus zal testen.

De prijs van Bitcoin overtreft $11.700 in een snelle intraday rally.

Uit de gegevens blijkt dat het misschien tijd is voor Bitcoin om te schitteren

Altcoin daalde met name in de afgelopen 72 uur toen de prijs van Bitcoin begon te stijgen. Ethereum’s Ether (ETH) bewoog zich samen met BTC gedurende de hele rally, maar het zakte de afgelopen twee dagen tegen BTC in.

Op de korte termijn, nu Bitcoin een winstgevende rally van altcoins ziet, verwachten sommige beleggers dat BTC beter zal presteren dan altcoins. Kelvin Koh, de mede-oprichter van de in Azië gevestigde durfkapitaalonderneming Spartan Group, zei:

„Als BTC de weerstand bij $11.4K breekt, gaan we in een mum van tijd boven de $12K uit. Zal de wind weer op korte termijn uit de winden halen.“

Het patroon van een Bitcoin rally na een sterk altcoin seizoen is niet nieuw. In de vorige cycli zag de top van de cryptokringen doorgaans een scherpe opwaartse trend na een eerste winst van de altcoins ten opzichte van Bitcoin Up. Een dergelijke trend komt tot stand omdat beleggers veiliger opties zoeken, zoals BTC, wanneer de altcoinemarkt oververhit raakt.

Recentelijk heeft de angst voor het missen van FOMO, of FOMO, van retailbeleggers rond DeFi ertoe geleid dat de kleinhandelspenningen op de markt aanzienlijk zijn gestegen. In de begindagen van de DeFi-markt rage, bijvoorbeeld, zag Compound (COMP) een grote rally. Daarna volgden kleinere munten, waaronder Yearn Finance (YFI), Synthetix Network (SNX) en Aave (LEND).

Uiteindelijk, toen kleine lopers vijf tot tienvoudige pieken in de prijs zagen, begonnen de investeerders winst te maken. De abrupte terugtrekking van de DeFi-munten viel samen met een BTC-rally toen het momentum terugkeerde naar Bitcoin.

Handelaren zeggen dat de trend nog steeds aanhoudt

Uit gegevens van Skew blijkt dat tientallen miljoenen dollars aan korte contracten nog steeds worden geliquideerd. Het geeft aan dat een relatief groot aantal investeerders op korte termijn tegen BTC weddenschappen afsluiten.

Cryptocurrency handelaar Cantering Clark zei dat, terwijl hij begrijpt waarom shorts dwingend zijn, de opwaartse trend te sterk is. Hij zei:

„Kijkend naar de handel vanuit het standpunt van R:R is goed, maar het begrijpen van de context is superieur. Na een grote contextuele verandering als deze, kun je ervan uitgaan dat je shorts een lagere kans hebben om succesvol op te lossen. Weddenschappen moeten altijd op sterkte zijn.“

Voor sommige handelaren zou een short tegen Bitcoin aantrekkelijk kunnen zijn omdat BTC de afgelopen week sterk is toegenomen en grote weerstandsniveaus aan het testen is.

Een rally van 17% in zes dagen – zelfs tijdens een stierenmarkt – is aanzienlijk, zelfs voor Bitcoin. Maar wanneer de trend van BTC overweldigend bullish is, kan een korte knijpbeweging alleen maar meer raketbrandstof toevoegen.

In de laatste 12 uur werd bijvoorbeeld meer dan 23 miljoen dollar aan shorts geliquideerd, omdat de prijs maar liefst 11.750 dollar bedroeg. Dus, tijdens een sterk stijgende prijstrend, kon een korte broek indirect een grotere rally katalyseren.